Andendagstøj: Inspiration til det super fede tøj

Andendagen eller Blå Mandag som den også kaldes er dagen, hvor konfirmanden, så at sige hviler ud oven på konfirmationsfesten og hygger sig med sine klassekammerater.
Det er dog begrænset, hvor meget afslapning, der er over andendagen, da de unge ofte laver en masse sjove aktiviteter sammen, tager i tivoli, på shopping, holder fest osv. Men det er helt sikkert en dag, der er meget vigtig for konfirmanden og hvor tøjet bestemt også er meget i fokus. For man vil jo gerne se smart ud, når man skal ud sammen med sine kammerater og samtidig signalere, at man nu er trådt ind i de voksnes rækker. Derfor er andendagstøjet mindst lige så vigtig for konfirmanden, som kjolen eller jakkesættet til selve konfirmationen.

Moden for andendagstøj 2014

Det der overordnet karakteriserer andendagstøjet 2014 er, at det er moderne og afslappet kombineret med lidt rå street og oldschool look. Der er ikke nogen traditionel påklædning, men det er ofte nyt tøj, som konfirmanden har været ude at købe specielt ind med henblik på at fejre Blå Mandag.

Til drengen hitter blazer og rå jeans kombineret med en fed t-shirt eller en skjorte for at gøre looket mere råt og afslappet. Et af forårets helt stor hits er skjorter og t-shirts med vaskeeffekt “cold wash”, der giver tøjet et lidt brugt udtryk så det ligner, at det er blevet olieret. Derudover er denim skjorter og t-shirts med kontrastlommer også in, da det på en enkelt måde giver looket lidt kant.
Der er skruet lidt ned for store print og mønstrer men til gengæld op for små detaljer, som giver tøjet et mere voksent look. Farvetrenden er blå og bordeaux og i det hele taget mørke og klassiske farver, der giver et finere udtryk.

Til piger er de såkaldte jeggings, der giver et cool denim look og er helt slim fit et “must have” som andendagen. De sættes sammen med en t-shirt eller top med diverse hastags eller statements. Et andet hit er leggings med dyreprint evt. sat sammen med en fed lang sweatshirt. Detaljer med neonprint i pink og gult er også et stort hit. Sættet kan piftes op med lidt rå afslappet street style som en hue eller kasket med statements.

På Blå Mandag opholder konfirmanderne sig en stor del af tiden udenfor og derfor er det også vigtig, at de har overtøj på, der passer til årstiden. Så sørg for en god overgangsjakke til konfirmanden på dagen.

Her fra tweenstyle.dk ønsker vi alle kommende konfirmander en rigtig god konfirmation og ikke mindst en super sjov andendag.

Comments are closed.